Ambachtelijke ramen in een modern jasje

Mooi glas in lood doet uw ruimte veranderen. Het maakt kantoren warm en sfeervol. Het geeft woonkamers uitstraling, stijl en klasse.

Vakkundige, bijzondere en decoratieve glas-in-loodramen, daar staat Glasatelier Lichtraamwerk al sinds 2003 borg voor.

Werkwijze Lichtraamwerk

"Kwaliteit wordt bepaald door de diepte waarop het werk de alternatieven in zich opneemt en ze zo beheerst"

Deze uitspraak van de duitse filosoof en kunstcriticus Theodor W. Adorno omschrijft goed hoe wij het vakmanschap nastreven. Een gedegen opleiding en inmiddels 18 jaar ervaring met de meeste uiteenlopende technieken in de glaskunst en montage kunnen wij gerust stellen dat het ambacht is uitgegroeid tot meesterschap.

Wij willen elk glaspaneel met evenveel zorg en ontzag te behandelen als andere kunstwerken krijgen. Met toewijding werken wij aan onze opdrachten en in de ramen en objecten die in ons glasatelier worden gemaakt, is deze overtuiging te proeven.

Glasatelier Lichtraamwerk werkt volgens de richtlijnen van de Code van de Glazenier en de restauratie URL glaspanelen in lood van de Stichting ERM. Sinds 2007 is het bedrijf lid van de Ondernemersvereniging van Glazeniers  (OVG). Zodoende zijn opdrachtgevers gegarandeerd van ambachtelijk vakwerk.

De eigenaresse

Doctorandus Marije Wolfswinkel richtte in 2003 Glasatelier Lichtraamwerk op in Noord-Scharwoude. Na haar studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, volgde Marije de opleiding conservatie en restauratie van monumentaal gebrandschilderd glas in lood aan de Fundació Centre del Vidre te Barcelona. Zij is daarnaast in het bezit van het EVC- branchediploma glazenier en het restauratiecertificaat van de Stichting Erkende Restauratie Monumentenzorg (ERM).

Wij zijn aangesloten bij:

brancheorganisaties KCG, SVGB, OVG