Glas in lood tot in detail

Een ontwerp laten uitvoeren in glas in lood is een heel proces. De meeste mensen kunnen zich er van te voren weinig bij voorstellen. Bij ons is uw opdracht in goede handen. Met het ontwerp als basis, zorgen we voor een vakkundig eindresultaat waar u trots op kunt zijn.

Glas in Lood in uitvoering bij Lichtraamwerk

Wij maken al meer dan 12 jaar vele vierkante meters aan glas-in-loodramen volgens eenzelfde methode. Allereerst komt het ontwerp op ware grootte op papier te staan. Dan volgt het verzamelen van de platen glas, die eventueel (deels) een extra technische bewerking hebben ondergaan. Vervolgens snijden we heel secuur alle ruitjes in model, totdat de tekening geheel is opgevuld.

Dan volgt het glas-in-loodzetten, het buigen van het lood om het glas.De kruispunten worden daarna aan elkaar gesoldeerd. Als het raam niet in dubbel glas wordt gezet dan volgt nog het laatste stadium; het inwassen met glas-in-loodkit.

De wijze waarop het raam wordt afgewerkt luistert net zo nauw als het glassnijden; de stabiliteit van het raam wordt erdoor bepaald. Hieraan is vakwerk te herkennen.

 

Glassortering van Lichtraamwerk

In ons atelier hebben wij een ruim assortiment unieke, mondgeblazen en machinaal vervaardigde glassoorten in allerlei kleuren. De verzameling is het resultaat van een selectief inkoopbeleid. Als opdrachtgevers bijzondere glaswensen hebben gaan wij speciaal voor hen op zoek. Een dergelijk samenspel leidt meestal tot bijzondere resultaten.

Atelier Noord-Scharwoude Lichtraawerk glas in lood
Allemanskerk Lichtraamwerk glas in lood

Daarom Lichtraamwerk

Met ons samenwerken heeft vele pluspunten. Eén contactpersoon voert het gehele traject uit dat leidt tot de vakkundige realisatie van een uniek glas-in-loodraam. Vanaf de eerste ontmoeting tot en met aan de montage aan toe, kunnen opdrachtgevers rekenen op vakmanschap dat voldoet aan alle eisen.