Glas in lood montage

Bij de montage van een glas-in-loodraam, is vakkennis nodig. Vooral oude gebouwen hebben steeds andere kozijnen en sponningen. Wij zijn ervaren in het monteren van glas in lood in de (oude) gevel en zijn hiervoor opgeleid. Wij kunnen u dan ook verzekeren dat de glas-in-loodpanelen en eventuele isolerende beglazing vakkundig wordt gezet en dat deze voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Monteren van glas in lood

Wij beschouwen het plaatsen van de glas-in-loodramen in de daarvoor bedoelde bestemming als de finishing touch van het glazeniersvak. Het monteren ligt in het verlengde van het glazeniersambacht omdat het de glas-in-loodramen ook in figuurlijke zin kan maken of breken.

Het ladderwerk, het inhuren van hoogwerkers en/of steigerbouw et cetera, nemen wij opdrachtgevers graag uit handen. Soms is een vergunning nodig. Met het aanvragen hiervan kunnen wij u ook ondersteunen.

Naast montage hebben wij eveneens ervaring met het zetten van glas in lood in isolatieglas. Voor het onverhoopt demonteren van glas-in-loodramen, heeft dit atelier opnieuw vakkennis en ervaring in huis.

 

Voorbeelden uit de praktijk

Montage glas in lood Wotex

Het monteren van het glas in lood aan het monumentale pand van stoffeerderij Wotex in Alkmaar.

Montage glas in lood Allemanskerk

Het plaatsen van het Pinsksterraam in de Allemanskerk in Oudkarspel.

Montage glas in lood Stephanuskerk Amsterdam Noord

De montage van het gerestaureerde glas in lood van de Stephanuskerk in Amsterdam-Noord.

Montage glas in lood Grote Kerk Alkmaar

Montage gerestaureerd glas-in-lood Grote Kerk Alkmaar met behulp van steigers

Montage glas in lood Oosterkerk Hoorn

Montage nieuw project glas-in-lood Oosterkerk Hoorn met behulp van steigers 

.