Glas in lood ontwerpen

Gevoel speelt een belangrijke rol bij het toekennen van een ontwerp voor een glas-in-loodraam. Vaak zijn opdrachten persoonlijk getint.

Wij laten ons tijdens het ontwerpen inspireren door de mens die de opdrachtgever is, door de plaats waar het raam voor is bestemd, maar ook door muziek, andere kunstuitingen en uiteraard door de wensen van de klant.

Van ontwerp naar realisatie

Wij ontwerpen altijd in nauwe samenwerking met opdrachtgevers. Tijdens het eerste gesprek met een nieuwe klant gebeurt er veel. Vaak is het een kennismaking, ideeënuitwisseling en afstemming op elkaar. Verschillende mogelijkheden voor de technische uitvoering passeren de revue. Ontwerpen in glas is een vak: de glazenier houdt voortdurend rekening met de grenzen en kansen die iedere vlakglastechniek met zich meebrengt.

Opdrachtgevers hebben bij ons veel keuzevrijheid. Zo kunnen bijvoorbeeld verschillende vlakglastechnieken met elkaar gecombineerd worden. In glas-in-loodraam kunnen gebrandschilderde ruiten worden toegevoegd; zoals een portret, foto, logo, familiewapen of heraldische voorstelling. Opdrachtgevers kunnen ook een eigen ontwerp aanleveren. Soms is dan nog een kleine aanpassing nodig.

Naar aanleiding van het eerste gesprek maken wij een ontwerpschets, die opdrachtgevers digitaal ontvangen. Na de bespreking wordt de schets eventueel gewijzigd. Zodra het ontwerp is goedgekeurd, is het tijd om de glassoorten en -kleuren te bepalen. Eventueel maken we dan nog een schets in kleur. Daarna volgt de prijsopgave en bij akkoord word dan gestart met de uitvoering.

Wij hebben vele voorbeelden voorhanden van uiteenlopende stijlen glas-in-lood. Deze voorbeelden kunnen dienen als inspiratiebron of als beginpunt van een groter werk.

Een bruidskado

Deze foto is afkomstig van een trouwkaart. De foto diende als basis voor een ontwerp van een glas-in-loodraam dat het bruidspaar cadeau kreeg.

Het bruidspaar keek vol verwachting uit naar de uitvoering van dit ontwerp.

Met het eindresultaat was het paar heel blij: "Het is een kunstwerk waar we van kunnen blijven genieten."

Ontwerpen van vrij werk

Deze foto van Job diende als inspiratie voor een expositie met als thema: "Beyond Imagination"

Ontwerpschets voor glas in lood en brandschildering.

Het glas klaar om in lood gezet te worden. Titel van het werk: "Godshaped (w)hole"
 

Voordeur glas-in lood voor de familie Pauw

Het goedgekeurde ontwerp in schetsvorm.

Het glas gesneden.

Het resultaat, gemonteerd in de voordeur.

De realisatie van een traditioneel ontwerp

Ontwerpschets voor de verschillende maten ramen en bovenlichten.

Digitaal ontwerp na accoord van de opdrachtgever. Hierin kunnen de maten van de ruitjes gemakkelijk worden uitgerekend en is een snijlijstje snel gemaakt.
 

Een transparant en kleurrijk resultaat.