De reikwijdte van glas in lood

Al in de middeleeuwen werd glas in lood aangewend om het hemelse en het hogere van het aardse bestaan te benaderen. De glazenier van Lichtraamwerk is zich bewust van de betekenissen van glaskunst in de loop der tijden. In het restauratiewerk, de creaties voor opdrachtgevers en het vrije werk komen zowel de klassieke als moderne stijlen tot hun recht. Wij brengen het traditionele en eigentijdse zo nu en dan speels samen in één venster.

Oosterkerk te Hoorn - Nieuw glas-in-lood raam

2016 - De Oosterkerk in Hoorn verrijken met een nieuw glas-in-lood raam, gewijd aan de scheepvaart en scheepsbouw in Hoorn. Op het 27 panelen tellende raam worden o.a. een Oost-Indiëvaarder, een fluitschip, een Hoornse schouw en een aantal andere op de Zuiderzee actief zijnde vissersschepen afgebeeld. Een hommage aan de walvisvaart en tal van scheepsattributen zijn herkenbaar.

Een opdracht voor en het maken van een compleet nieuw glas-in-lood raam is een weinig voorkomende gebeurtenis in ons land. Volgens de OVG (Ondernemers Vereniging Glazeniers) zijn in de afgelopen tien jaar minder dan vijftien nieuwe, grote kerkramen vervaardigd en geplaatst.

Restauraties

Beelden, grafmonumenten en andere glaskunsttechnieken

Bovenlichten

Raamhangers en voorzetramen

Deuren en ramen